Statisztikák szerint lassan minden ötödik gyermeknek szüksége van szemüvegre, a szülők számára pedig mindig nagy feladat az ideális gyerekszemüveg kiválasztása. A szín és a forma is fontos, hiszen nem árt, ha gyermekünk nem ódzkodik a szemüvege viselésétől, ám a leglényegesebb az, hogy megfelelő lencsék kerüljenek a kiválasztott keretbe.

Akciók kedvezmények első kézből elsőként!

Magyarországon - az iskolás kor eléréséig - nagyjából minden negyedik kisgyerek szorul szemészeti kezelésre valamilyen, a szemét vagy a látását érintő probléma miatt. Ezek többsége ártalmatlan eltérés, de megfelelő kezelés hiányában, vagy ha nem ismerjük fel időben azokat, súlyos, egész életre kiható problémák alakulhatnak ki belőlük. A gyerekek a tanult információk mintegy 80%-át vizuális úton, azaz a látásuk segítségévelszerzik meg, így a legcsekélyebb szemészeti problémák is negatív hatással lehetnek a tanulási képességeikre, és ezáltal a személyiségfejlődésükre és az iskolai teljesítményükre is.

 

A statisztikák szerint Magyarország lakosságának megközelítőleg fele hord állandóan vagy időszakosan szemüveget, illetve kontaktlencsét. Minden második magyar ember életében legalább egyszer eljön a nap, amikor szemüveget készíttet...Van, aki csak akkor csináltat új szemüveget, ha az előző tönkremegy. Van, aki akkor, ha változik a szem dioptriája. (40-60 éves kor között ez általában kétévente fordul elő.) Vannak olyanok, akik divatkiegészítőként tekintenek a szemüvegekre, ezért kettőt vagy akár többet is használnak és legalább évente újat vásárolnak.

 

A szemüvegvásárlás jelentős anyagi ráfordítást igényel, ezért Ön joggal várhatja el, hogy elkészült szemüvegében évekig örömét lelje. Ebben a kis füzetben Ön a szemüveg tisztításával, tárolásával és védelmével kapcsolatos praktikus tanácsokat talál. Olvassa át figyelmesen tájékoztatónkat és kövesse útmutatónkat annak érdekében, hogy az Ön szemüvege a lehető leghosszabb élettartamot érhesse el.